Print

Wireless Technologie

Het gebruik van Wireless Technologie in de proces industrie biedt nieuwe mogelijkheden voor systeem operators om het bestaande productieproces te verbeteren en nieuwe mogelijkheden te creƫren.
Naast technieken zoals WLAN, GSM en WirelessHART heeft STAHL ook schakelaars in het assortiment die zonder batterij of voeding kunnen werken.

Volledig draad- en batterijloze schakeltechnologie d.m.v. radiofrequentie

De positie schakelaars van de 8074 serie en de schakel/drukknopunits van de 8040 serie, beide van R.STAHL, werken via een signaaloverdracht via de radio, dus zonder kabels. Noch een externe voeding of batterij is nodig om een contact te laten schakelen. Dit gebeurt puur door de energie die ontstaat door de bediening van het contact.

Een dergelijke drukknopunit (8040 serie) is zeer geschikt voor toepassingen in grote hallen (waar explosiegevaar dreigt), waar bijv. met heftrucks gereden wordt, voor het openen van roldeuren. De unit wordt op werkhoogte geplaatst, zodat de heftruckchauffeur deze direct kan bedienen

8040, Radiografische bedieningsunit
8074, Radiografische schakelaar
G053/11, Radiografische ontvangen

Eenvoudig te monteren, geen kabels nodig, en erg handig in gebruik op de lastig te bereiken plaatsen. Aangezien een accu overbodig is, zijn de onderhoudskosten aanzienlijk lager. Zowel het schakelen als de energieopwekking voldoen aan de extreme eisen van de proces industrie. De behuizing van zowel de schakelaar (8074) als de schakel/drukknopunit (8040) is gemaakt van glasvezelversterkt polyester (GRP) en is bestand tegen de zwaarste eisen en bieden bescherming volgen IP67.

Download informatie

Wireless Technologie

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op.