Print

Pompbesturing op het randje

Stahl N.V. heeft een oplossing uitgewerkt voor een speciaal offshore pomp besturingssysteem. Bij bestudering van de details liepen we tegen locatie en onderhoud uitdaging aan. 36 pompbesturingspanelen worden op het randje van een offshore platform in Saudi Arabia geplaatst.

Ook dit project wordt klantspecifiek uitgevoerd en omvat 
de ontwikkeling van software, productie, assemblage, testen en inbedrijfstelling ter plaatse. En natuurlijk nemen wij de zorg voor de stapels ingewikkeld papierwerk op ons.

Controlepanelen voor pompbesturing.
Als opvolging van eerder geleverde pompbesturingen ontving Stahl N.V. een opdracht voor de levering van 36 VFD (variabele frequentie regelaar) besturingspanelen voor pompsystemen.

Onze opdrachtgever is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van membraan-doseerpompen en proces membraan-pompen alsmede complete meetsystemen voor procestechniek.
Als een onderzoeks- en productiebedrijf ontwikkelen ze baanbrekende technologieën voor de industrie.
Zij bewijzen dit keer op keer door oplossingen te creëren voor de verschillende toepassingen van hun klanten. Klanten profiteren niet alleen van hun brede portfolio van pompen en systemen, maar ook van de complementaire producten van gerenommeerde partners.

Project omschrijving.
Via een Italiaans engineeringbedrijf heeft onze opdrachtgever de opdracht gekregen voor levering van de pompskids aan een Saudi Arabische Olie maatschappij voor installatie op verschillende offshore platformen.
De velden liggen ongeveer 150 kilometer noordoost van Jubail industrial city, in de Arabian Gulf.

Het gasprogramma omvat een onshore greenfield Central Processing Facility (CPF) dat ruim 70 miljoen standaard kubieke meter gas per dag kan verwerken uit de offshore velden. Daarnaast produceert het gasprogramma ongeveer 50 miljoen m²/dag kwaliteitsgas om te voldoen aan de behoeften van de markt voor lokale grondstoffen en ondersteuning van de nationale economie. De productie start-up is gepland voor 2014.

Engineering en Construction.
Het EPIC-contract voor de volledige ontwikkeling van twee velden, omvat de engineering, inkoop, fabricage en installatie van totaal 12 well-head platforms, 2 tie-in platforms en 1 injection platform, naast een 36 inch 260 kilometer lange export trunkline en ongeveer 200 kilometer mono-ethyleenglycol (MEG) pijpleidingen, 200 kilometer onderzeese elektrische en controle kabels en 40 kilometer offshore pijpleidingen. De omvang van het werk omvat ook het aanlanden en ongeveer 120 kilometer van onshore pijpleidingen.

Omvang.
De pomp-skids zijn volledig in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Zowel onze opdrachtgever als Stahl N.V. voldoen aan de strenge klantspecificaties van één van de grootste olie producerende firma’s ter wereld.
Voor de besturing van de pompen levert Stahl N.V. o.a. de volgende onderdelen:

- 4 x Ex d Lokaal Besturings- en starter paneel, (Direct Online)
- 36 x VFD Besturingspanelen met modulaire HVAC (CP)
- 36 x Ex d Locale Besturingspanelen (LCP)
- 36 x Ex d e Schakelpanelen
- 80 x Klemmenkasten voor control en safety

Een frequentiegeregelde elektromotor stuurt de pompaandrijving op het skid. De VFD Control Panels bestaan dan ook hoofdzakelijk uit een frequentieregelaar en aanverwante control voor aansturing van de hoofdpomp.
De VFD Control Panels komen in een Safe area (non-Ex) te staan. De Local Control Panels, Switch Panels en de Terminal boxes worden gemonteerd op het pump-skid en zijn uitgevoerd volgens ATEX Ex II 2G Exde IIB T5 specificatie. Het LCP dient voor de bediening van de pomp en het Switch Panel is in feite bedoeld als werkschakelaar in de motorleiding.

Op het randje.
De panelen komen op een offshore wellhead platform te staan, waar maar een zeer beperkte ‘footprint’ beschikbaar is.
De uitdaging  is vergroot door vermogens tot 185kW te vertalen in een compacte oplossing met voldoende koeling. In verband met de forse warmteontwikkeling in de panelen en de klimatologische omstandigheden is gekozen voor een extern koelsysteem.

Quick connect / Disconnect.
Als aanvullende eis is dat het koelsysteem snel demontabel is bij onderhoud of bij een calamiteit. Dit heeft geresulteerd in een modulair airco-systeem, dat bovenop het besturingspaneel wordt geplaatst. De panelen zijn speciaal voor dit project op maat gemaakt evenals de airco-systemen gebaseerd op de serie Inpac 63 van onze partner Specific Systems in Amerika.

Om voldoende stevigheid te garanderen is een opstelling bedacht waarbij de panelen in een frame gemonteerd worden. Hier bovenop komt een frame met het aircosysteem. Een snelle uitwisselbaarheid is gevonden in het plaatsen van snelkoppelingen (twist lock), zoals gangbaar is in de containerwereld. Elke airco is voorzien van een eigen autonome besturing en kan middels een tweetal geïntegreerde kabels en connectoren op een snelle manier gekoppeld worden aan het VFD-panel.
In verband met de klimatologische omstandigheden zijn de VFD Control Panels inclusief aircosysteem volledig uitgevoerd in RVS316 en voorzien van een speciale coating. Het betreft hier een coating op basis van siliconenlak zoals gebruikt wordt bij het skid en overige systemen op locatie.
Alle systemen worden uitgeleverd aan onze opdrachtgever waar een en ander gemonteerd wordt. Tevens vindt daar de test en afname plaats, waarna verscheping plaatsvindt naar de eindlocatie.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op.