Print

Meer licht met minder energie

Het succesvolle Exlux TL-Armatuur is uitgebreid met de 6001-serie en is hiermee volledig op de eisen van de toekomst voorbereid. De footprint en ook het gewicht is met 25% afgenomen. De energie efficiëntie* is 15% beter dan het marktgemiddelde terwijl de lichtopbrengst met ruim 10% is toegenomen. *(watt per m2 per 100lx)

LED technologie heeft toekomst maar geeft beperkingen voor explosieveilig gebruik bij hoge omgevingstemperaturen voor dit soort toepassing. Gevraagde realisatie van marktconforme energie efficiëntie met LED technologie resulteert in speciale armaturen waarbij de afvoer van warmte het grootste aandachtspunt is. De polaire verdeling van licht is meestal niet variabel en de beleving van LED –lichtsterkte is voor ons menselijk oog vaak heel anders dan de gemeten waarde.

De Exlux 6001 is het resultaat van meer dan 20 jaar doorontwikkeling van de TL technologie en kent deze beperkingen niet. De 6001-serie kan daarom zonder aanpassingen in omgevingstemperaturen ingezet worden van -30 °C tot +60 °C bij een temperatuurklasse T4. Polaire lichtsterkte kan door middel van verschillende reflectoren op de situatie aangepast worden.

De vertrouwde Exlux eigenschappen zoals centrale vergrendeling en doorbedrading zijn uiteraard nog steeds beschikbaar naast een aantal andere kleinere verbeteringen.
De Exlux is verkrijgbaar van 18 tot 2x58 Watt. Certificering is volgens de laatst beschikbare Europese en IEC normering uitgevoerd.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op.