Print

STAHL medewerkers geïnspireerd door sportzomer

v.l.n.r: Thomas Mutlu, Rik Perik, Ivo Poelman, Frank Geurts, Gerald Heusinkveld, Victor Hagen, Leon Kuik, Daniël Oude Alink, Ritchie Brokers, Joris Harink, Nick Gringhuis, , André Schutman, Johnny Stübener, Renate Bruggink

Westermaat voetbaltoernooi Hengelo (NL)

STAHL wil haar medewerkers zoveel mogelijk stimuleren om sportief bezig te zijn. Na de hardloopwedstrijd in Enschede (NL), waren deze keer de voetballers aan de beurt.

Wat begon als een spontaan idee van een aantal voetbal liefhebbers binnen STAHL, mondde uit in een heus voetbaltoernooi voor Hengelose bedrijven. Zo kwam het, dat op donderdag 7 juni op twee kunstgrasvelden van ATC’65 in Hengelo (NL) het eerste Westermaat bedrijven voetbaltoernooi werd gehouden.

Aan het toernooi namen 32 teams deel van 24 verschillende bedrijven, waarbij de plaatselijke IKEA zich met maar liefst vijf deelnemende teams inschreef.

Vanwege de onverwacht grote belangstelling werd het toernooi gespeeld in een middag- en een avond editie, om de wachttijden tussen de wedstrijden kort te houden. Er werd in 4 poules gespeeld met 4 teams. De eerst geëindigde ploeg van elke poule ging door naar de halve finales. Elk team speelde minimaal 4 wedstrijden van 12 minuten. Na een openingswoord, van Algemeen directeur Peter Boers van Electromach, kon het voetbaltoernooi beginnen.

De middageditie begon om 16.30uur en het was stralend zomerweer. Het team 'Megasporters' (Intersport) bleek te sterk, na de finale met penalty’s in hun voordeel beslist te hebben.

In de avondeditie waren de weergoden ons minder gunstig gestemd. Na de eerste poulewedstrijden daalde een motregen gestaag neer op de zich in het zweet voetballende collega’s. Na mooie acties en dito doelpunten te hebben bewonderd was het team 'Ingvar’s Angels' (IKEA) met 1-0 te sterk voor het organiserende team 'The Experts' (Electromach/STAHL).

Na afloop bij de prijsuitreiking was er alom waardering voor dit leuke initiatief en werd de intentie uitgesproken om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.