Print

LED ketelinspectieverlichting voor Zone 1 en 21

De bestaande ketelverlichtingsarmaturen hebben een metamorfose ondergaan en zijn nu ook voorzien van LED verlichting. De voordelen die LED verlichting geeft t.o.v. de conventionele verlichting, geldt natuurlijk ook in explosiegevaarlijke gebieden. De hoge lichtopbrengst, lange levensduur (20.000-40.000 branduren), het geringe stroomverbruik, waardoor continu gebruik mogelijk is, en met name onderhoudskosten die hierdoor lager uitpakken, zijn de bekende voordelen van de LED. Ook voor ketelverlichtingsarmaturen is dit uiteraard van belang.

CHEMLUX & EdelLUX

Het licht van de nieuwe ketelverlichtingsarmaturen is UV-vrij en heeft een ‘koele’ witte kleur. De armaturen kunnen worden gecombineerd met een ruitenwisser of een sproeier (voor het schoonhouden van het kijkglas).

Binnen de ketelverlichtingsarmaturen zijn twee series te onderscheiden: CHEMLUX en EdelLUX.

Het belangrijkste verschil is de materiaalkeuze en het verbruik. De behuizing van de CHEMLUX serie is gemaakt van een corrosie bestendige aluminium legering en is verkrijgbaar in 4-7 Watt uitvoeringen en de EdelLUX serie is gemaakt van roestvrijstaal en is voorzien van een 2 Watt lichtbron. De lichtopbrengst van een 7 Watt LED komt overeen met een 50 Watt halogeen verlichtingsarmatuur.

Vragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op.