Print

Containeroplossing voor de besturing van een ‘rig assist’ van een ‘snubbing’ unit

R.STAHL is gespecialiseerd in het bouwen van containeroplossingen voor gebruik in explosiegevaarlijke gebieden, ook wel Transportable Ventilated Containers (TVC) genoemd of Remote Instrument Buildings (RIB).

Voor de firma Balance Point Control (BPC) in Emmen (NL) heeft Electromach, de Nederlandse vestiging van R.STAHL, een containeroplossing ontworpen voor een nieuw te bouwen ‘rig assist’ voor een snubbing unit.

De container die geleverd is aan BPC is gecertificeerd voor gebruik in een Zone 2 omgeving en heeft classificatie Ex II 3G Ex de pz [ia] IIB T3. De container is mobiel en daardoor te gebruiken op meerdere platformen en voldoet aan de Noorse richtlijn Norsok-Standard Z-015.

Lees verder...

Ex-poster

De ex-poster ligt voor u klaar!

Deze poster is een handig hulpmiddel om wegwijs te worden in het lezen van Ex-classificaties. Alle beginselen van explosieveiligheid staan erop uitgelegd.

U kunt de poster gratis bij ons aanvragen.

Lees verder...

5-7 maart: Elektro Vakbeurs Venray (NL)

Van 5-7 maart a.s. kunt u ons vinden op de Elektro Vakbeurs in de evenementenhal in Venray, stand 245.

Stuur ons een e-mail voor een gratis toegangskaart.

Meer info: website organisatie

LED ketelinspectieverlichting voor Zone 1 en 21

De bestaande ketelverlichtingsarmaturen hebben een metamorfose ondergaan en zijn nu ook voorzien van LED verlichting. De voordelen die LED verlichting geeft t.o.v. de conventionele verlichting, geldt natuurlijk ook in explosiegevaarlijke gebieden. De hoge lichtopbrengst, lange levensduur (20.000-40.000 branduren), het geringe stroomverbruik, waardoor continu gebruik mogelijk is, en met name onderhoudskosten die hierdoor lager uitpakken, zijn de bekende voordelen van de LED. Ook voor ketelverlichtingsarmaturen is dit uiteraard van belang.

Lees verder...

26-28 maart: On & Offshore beurs Gorinchem (NL)

Locatie: Evenementenhal Gorinchem (NL)

Meer info: website organisatie

Stuur ons een e-mail voor een gratis toegangskaart.

Ex-vraagbaak: Recente normontwikkelingen 60079

In elke nieuwsbrief vindt u een overzicht van normen die met explosieveiligheid te maken hebben.

In deze editie vindt u een overzicht van de actuele status van de EN 60079 normen terug.

Actuele Ex normen EN 60079 (update 5 februari 2013)

De belangrijkste normen die te maken hebben met explosieveiligheid vindt u op onze website terug Explosion Protection / Actuele Ex normen.

Eenvoudig en effectief montagesysteem van R.STAHL

Op het moment dat installatiemateriaal gemonteerd moet worden in een installatie, zijn niet altijd rechte montageoppervlakken voor handen. Dikwijls zijn alleen buisconstructies en betonvlechtwerk aanwezig, waarbij het moeilijk is de Exe behuizingen direct te monteren.

Voor deze toepassingen heeft R.STAHL een eenvoudig montagesysteem in haar productassortiment. De roestvrijstalen (RVS) bevestigingsplaten kunnen direct op het betonvlechtwerk met een grid van 30mm geklemd worden en met behulp van speciale klembeugels (1 1/4", 1 1/2"of 2") is montage aan een buisconstructie eenvoudig te realiseren. 

Lees verder...

20-22 maart: OMC beurs, Ravenna (Italië)

Stand: Hall 0 / Outdoors

Stuur ons een e-mail voor een gratis toegangskaart.

Vraag van de maand

Wie is verantwoordelijk voor de zone-indeling?

A) De eigenaar van de fabriek/plant

B) Een ingenieursbureau

C) De overheid / Arbeidsinspectie

D) KEMA/DEKRA of ander notified body

Discussieer elke maand mee op onze LinkedIn pagina in de groep 'Electromach, the Expert'. Ook de antwoorden zijn hier te vinden.