Print

Verdeelkast voor een gascrompressor

De explosieveilige Exde besturing is gemaakt voor de temperatuurregeling en stroomverzorging van een explosieveilige gascompressor. 

De besturing wordt geplaatst in een Zone 1 omgeving, en voldoet aan de classificatie II 2G Ex de IIC T5, is geschikt voor een omgevingstemperatuur van -20°…+40°C en voldoet aan de beschermklasse IP66. De gehele besturing is in RVS uitgevoerd.

De engineers van STAHL en ELECTROMACH hebben gezamenlijk de besturing uitgedacht. De samenbouw van het paneel en de test werkzaamheden nam Electromach voor haar rekening.

De koeling van de apparatuur in de Exd kast zorgde ervoor dat dit een bijzondere opdracht was. Om te voorkomen dat de temperatuur in de Exd drukvaste kast te hoog wordt, zijn externe koelplaten aangebracht.

Door het toepassen van externe koelplaten, bleek de verfbehandeling geen standaard klus. Het was lastig om de juiste verfdikte op de koelplaten te krijgen, maar het is gelukt.

De gehele installatie wordt gebruikt voor het Bongkot project in Thailand.

Bongkot Project

Midden in de Golf van Thailand, 203 kilometer verwijderd van de kust van Songkhia is, sinds 1993, het Bongkot Project gelokaliseerd. Het gebied van 3.824 vierkante kilometers omvat meer dan 330 boorputten (ca. 70 'exploration Wells' en 265 'development Wells') voor de productie van aardgas (ca. 604 miljoen kubieke meter per dag).

Ondertussen is fase IV van dit project een feit. ‘Bongkot South’ is uitgebreid met een productie platform, een leefgedeelte (living quarters platform) voor de werknemers en 13 'wellhead' platforms.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.