Print

De installatierichtlijn 60079-14 verandert, wat nu?

NEN-EN-IEC 60079-14:2014 is de nieuwe installatienorm voor elektrische materialen in explosiegevaarlijke omgevingen.
Deze norm is voor u van belang als eindgebruiker, installateur, ontwerper of inspecteur.

Eén van de grootste veranderingen betreft het hoofdstuk over 'kabel invoer systemen'. Het keuzeschema, om de juiste Ex-d wartel te selecteren, is komen te vervallen, waardoor de installateur bij de keuze van Ex-d watels meer rekening moet houden met de eigenschappen van de kabel.

Voor directe invoeringen in Ex-d toepassingen staat als eerste keus in de norm de 'compound' wartel (ook wel 'barrier gland' of wartel met vulmassa) genoemd.

Als u de standaard 'compound' wartel een keer gebruikt heeft, weet u als geen ander dat dit een tijdrovende klus is. Daarvoor heeft CMP Products een uitstekende oplossing: de Rapid-Ex wartel.

Rapid-Ex, wartel met vloeibare vulmassa

De Rapid-Ex wartel is een wartel met een vloeibare vulmassa. Hierdoor is de uithardtijd van de vulmassa significant korter vergeleken met een conventionele compound wartel, waardoor een kortere installatietijd mogelijk is.

Informatie:
- Rapid-Ex brochure
- Video

Uiteraard zijn er naast de Rapid-Ex wartel, tal van andere wartels verkrijgbaar voor ruimten met explosiegevaar in de beschermingswijze Exd, Exe, Exn etc.

Download complete brochure Ex-wartels 

Workshop en presentatie Rapid-Ex wartel

Bent u nog niet bekend met de Rapid-Ex wartels? En/of wilt u graag weten hoe deze gemonteerd moeten worden? Maak dan een afspraak voor een workshop en presentatie.

De workshop is geschikt voor groepen en kunnen bij u op locatie worden gehouden, zodat meerdere van uw collega's aanwezig kunnen zijn. Uiteraard is het ook mogelijk dit bij Electromach te doen, en te combineren met een rondleiding door onze fabriek.

Neem contact op voor een afspraak!