Print

Centrale noodstroomvoorziening (WFZB)

Heeft u ook een fabriekshal die voorzien is van meerdere noodverlichtingarmaturen?
STAHL heeft voor u een centrale noodstroomvoorziening, dé oplossing voor een efficiënt en rendabel onderhoudsprogramma. De centrale noodstroomvoorziening van STAHL (serie WFZB) is al rendabel vanaf 12 verlichtingsarmaturen, zo kunt u uw onderhoudswerkzaamheden sterk vereenvoudigen en besparen op de onderhoudskosten.

Met de centrale noodstroomvoorziening voorkomt u dat een onderhoudsmonteur elke 2 jaar alle verlichtingsarmaturen na moet lopen om de batterij ervan te vervangen. Bij de oplossing van STAHL, waarin alle batterijen van de verlichtingsarmaturen in één kast worden ingebouwd, heeft de onderhoudsmonteur eenvoudig toegang tot de kast en kunnen de batterijen snel en efficiënt uitgewisseld worden. Meer dan 600 lichtpunten kunnen vanuit één locatie worden onderhouden en geprogrammeerd.

De centrale unit

Tijdens de aanleg van het systeem is wat meer tijd nodig om alle armaturen op de centrale noodstroomvoorziening aan te sluiten, en is 1 dag commissioning nodig voor de installatie, daarna zullen echter de jaarlijkse onderhoudskosten sterk verlaagd zijn t.o.v. een conventionele installatie.

Om een correcte werking van de centrale unit te kunnen garanderen, worden 3 parameters in de gaten gehouden; de buitentemperatuur, de temperatuur binnenin de kast en de temperatuur in de batterij compartimenten.

Door middel van een zogenoemde adres-module (adresseerbare prints) kan een operator armaturen aan/uitschakelen. Voor de centrale unit, maar ook voor de adresseerbare prints in de afzonderlijke verlichtingsarmaturen, zijn verschillende monitoring- en testmogelijkheden, zodat storingen en fouten van beiden bewaakt kunnen worden. Eventuele storingen of fouten kunnen actief gemeld worden via een netwerk, GRPS of via een SMS, zodat direct actie ondernomen kan worden.

De kast van de centrale noodstroomvoorziening wordt op de klant afgestemd voor een flexibele en veelzijdige installatie. De kast wordt geplaatst in de ‘non-ex’ ruimte en kan zowel armaturen in de non-ex ruimte als in de explosiegevaarlijke ruimte bedienen.

Meer informatie

Centrale noodstroomvoorziening, serie WFZB

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Back to newsletter