Print

Motorbesturing voor Hydraulic Power Unit

In navolging op de containeroplossing die STAHL/Electromach heeft geleverd aan de firma BPC (Balance Point Control) in Emmen (NL), heeft STAHL in samenwerking met de firma Hycos in Raamsdonksveer de besturing voor een ‘Hydraulic Power Unit’ oftewel een HPU gebouwd. Hycos (Hydraulics and Control Systems) heeft alle disciplines in huis voor het ontwerpen en bouwen van hydraulische installaties inclusief hardware en software voor de besturing. In overleg met eindklant BPC is besloten de bouw van de besturing compleet uit te besteden aan STAHL.

De Hydraulic Power Unit is volledig door de firma Hycos ontwikkeld en gebouwd. De unit is bestemd voor hetzelfde project van BPC waarvoor STAHL destijds de containeroplossing heeft geleverd, namelijk een nieuw te bouwen ‘snubbing unit’ (dit artikel is te lezen in de voorgaande editie van onze nieuwsbrief, februari 2013).
Dit is voor de eindklant de motivatie geweest om ook de besturing van de HPU bij STAHL onder te brengen.

Artikel: Containeroplossing voor de besturing van een "rig assist" van een "snubbing" unit

Lees verder...

Centrale noodstroomvoorziening (WFZB)

Heeft u ook een fabriekshal die voorzien is van meerdere noodverlichtingarmaturen?
STAHL heeft voor u een centrale noodstroomvoorziening, dé oplossing voor een efficiënt en rendabel onderhoudsprogramma. De centrale noodstroomvoorziening van STAHL (serie WFZB) is al rendabel vanaf 12 verlichtingsarmaturen, zo kunt u uw onderhoudswerkzaamheden sterk vereenvoudigen en besparen op de onderhoudskosten.

Met de centrale noodstroomvoorziening voorkomt u dat een onderhoudsmonteur elke 2 jaar alle verlichtingsarmaturen na moet lopen om de batterij ervan te vervangen. Bij de oplossing van STAHL, waarin alle batterijen van de verlichtingsarmaturen in één kast worden ingebouwd, heeft de onderhoudsmonteur eenvoudig toegang tot de kast en kunnen de batterijen snel en efficiënt uitgewisseld worden. Meer dan 600 lichtpunten kunnen vanuit één locatie worden onderhouden en geprogrammeerd.

Lees verder...

R.STAHL Condensed Catalogue 2013

De R.STAHL catalogus van 2013 is nu verkrijgbaar. Een overzicht van de meest gangbare STAHL producten in één catalogus verzameld.  

Heeft u nog geen exemplaar ontvangen, vraag dan u de catalogus bij ons aan!

Ja, ik wil graag de catalogus ontvangen!

Explosieveilige compound wartel met een sneldrogende gietbare vulmassa

STAHL heeft al enige jaren de vertegenwoordiging van CMP Products in de Benelux. Veel gevraagde modellen zijn de universele wartels voor gearmeerde kabel en de wartels met vulmassa, de zogenoemde ‘barrier glands’.

Enige tijd geleden is daar de Rapid-Ex wartel bijgekomen. De Rapix-Ex wartel is een explosieveilige wartel die voorzien wordt van een sneldrogend vulmiddel, dat slechts in enkele minuten is uitgehard. De naam zegt het al: Rapid!

Omdat het vulmiddel van de Rapid-Ex zoveel sneller droogt dan het vulmiddel van de reeds langer bestaande modellen, PX2K en PXSS2K, kunnen de montage werkzaamheden van de wartel sneller hervat worden. Hoe snel dit kan, is afhankelijk van de omgeving, met name de temperatuur is hierbij doorslaggevend. Bij de modellen PX2K en PXSS2K duurt het uitharden van het vulmiddel al snel uren, zodat vaak pas de volgende dag verder kan worden gegaan met de montage van de wartel. Bij de Rapid-Ex wartel kunnen doorgaans binnen het uur de werkzaamheden worden hervat.

Lees verder...

Basiskennis explosieveiligheid

Hoe staat het met uw kennis over explosieveiligheid?

Bent u op de hoogte van alle normen, zones, temperatuurklassen of de indeling van gasgroepen?

Om u op weg te helpen een 'Ex-pert' te worden binnen uw eigen firma, heeft STAHL voor u de brochure 'Basics of explosion protection'.
In deze Engelstalige brochure staan de beginselen beschreven over explosieveiligheid.

Heeft u nog geen exemplaar? Vraag deze dan nu op!

Ja, stuur mij een exemplaar van 'Basics of explosion protection'

 

Compacte Ex-verlichting voor vluchtroute-indicatie, trappenhuizen en kastverlichting

Zone 2, 21 en 22

 

De LED verlichting van R.STAHL (serie 6590) is ideaal voor vluchtroute-indicatie, trappenhuizen, kastverlichting, magazijn stellingen of andere plaatsen waar een compacte verlichting gewenst is. De LED verlichting heeft een afmeting van slechts 90x40mm en is daarom ideaal voor moeilijk toegankelijke plaatsen. De verlichting is flexibel te installeren d.m.v. prikkabel en de lange levensduur van de LED verlichting zorgt voor lage onderhoudskosten.

Lees verder...

Welkom bij STAHL/Electromach op de Westermaat Campus in Hengelo!

Jobs

Locatie Dendermonde (BE)

Locatie Hengelo (NL)

  • (Senior) Sales Engineer
  • Electrical Engineer (MBO/HBO)
  • Engineer op HTS-E niveau
  • Lead Engineer
  • Medewerker Kwaliteitsafdeling
  • Sales Engineer (Customer Service)
  • Sales Engineer (System Solutions)

Open sollicitaties kunnen gestuurd worden naar personeelszaken@electromach.nl