Print

In het zonnetje gezet: ATEX HMI

Conventioneel HMI systeem; een duidelijke schittering is zichtbaar
STAHL HMI systeem met nieuwe display

Weg met de schittering!

De op PC en Remote Monitor gebaseerde HMI systemen, zijn optioneel verkrijgbaar met een innovatieve display. Deze nieuwe display reduceert schitteringen en reflecties tot een absoluut minimum, zodat het beeldscherm in de volle zon nog beter afleesbaar is. 

Een nieuwe filterlaag verspreid fel zonlicht zeer effectief. Deze filterlaag is gebaseerd op een combinatie van polarisatiefilters die (onzichtbaar) aan de buitenzijde en achterzijde van het display zijn geplaatst.

Een, in de open lucht geplaatst, HMI systeem wordt traditioneel uitgevoerd met een scherm met een "extreem" hoge intensiteit. De zon is echter ruim 200x intenser dan welk scherm dan ook verkrijgbaar in de markt. Daarom werkt een extra voorziening, zoals een zonnedak of abri, meestal onvoldoende waarbij reflecties en schitteringen blijven bestaan.

Anders dan de voorgaande beschikbare filters, heeft de nieuwe filterlaag een nauwelijks merkbaar verlies aan intensiteit. Dit betekent dat de HMI’s van STAHL al goed leesbaar zijn in de volle zon bij een intensiteit van 700 candela/m². De STAHL HMI kan overigens ook tot een intensiteit van 1000 candela/m² functioneren.

De Open HMI (panel PC) en Remote HMI (remote monitor) zijn geschikt voor gas- en stof explosiegevaar en zijn leverbaar in uitvoeringen voor zone 1, 2, 21 en 22.

De Open HMI is uitgerust met een energiezuinige Atom CPU van Intel. Touchscreen is standaard, zo nodig aangevuld met toetsenborden of verschillende muis opties. De HMI mag continue blootgesteld worden aan temperaturen tussen -10°C en +50°C en wordt onder andere toegepast in de olie- en gasindustrie, (petro)chemie en farmacie.

Neem contact op met ons verkoopteam
CAPTCHA image for SPAM prevention If you can't read the word, click here.