Print

Digitale ATEX uitgangsmodule met geïntegreerde kleppen

Voorkom extra engineering, bedrading en verificatie tussen uw Ex i- klep en veldbussysteem met de nieuwe DOM-V digitale uitgangsmodule voor het explosieveilig Remote I/O systeem IS1.

De pneumatische uitgangsmodule beschikt over 8 kanalen en wordt, net als een standaard I/O module, op de BUS-rail gemonteerd.

Compacte module

Door de ontwikkeling van de DOM-V als standaard plug-in module (10cm) is deze oplossing veel compacter dan een vergelijkbaar kleppeneiland. De DOM-V module is rechtstreeks verbonden met de interne data en adres bus van het IS1 systeem. Dankzij deze complete integratie is geen extra inspanning nodig voor bedrading, engineering en monitoring via het IS1 systeem.

Naast toepassingen als een profibus, modbus of ethernet kleppeneiland, is deze module ook te combineren met de andere analoge en digitale I/O modules van het IS systeem.

Ook deelt deze nieuwe digitaal/pneumatische uitgangsmodule de gebruikersvriendelijke eigenschap van het IS1 Remote I/O system met betrekking tot "Hot-swapping ". Dit met behoud van de explosieveiligheid.

Montage

De acht pneumatische stuurleidingen worden via een 6mm plug aangesloten. De kleppen zijn geschikt voor een druk van 2.5 tot 7 bar. De interne 3/2-weg Solenoid worden elektronisch geverifieerd op draadbreuk, zelfs als de klep niet bekrachtigd is. De schakelfrequentie mag oplopen tot circa 1000 cycli per minuut (cpm).

De veiligheidsstand kan vrij geconfigureerd worden voor "AAN", "UIT" en "HOLD LAST POSITION". De "plant stop" functie, die alle uitgangen van een module uitschakelt, is optioneel.

De DOM-V module is intrinsiek veilig gecertificeerd en kan dus in Zone 1 en Zone 2 toegepast worden.

Graag ontvang ik meer informatie, neem contact met mij op
CAPTCHA image for SPAM prevention If you can't read the word, click here.