Print

STAHL NV gaat alliantie aan met Amerikaanse Airconditioning specialist, Specific Systems

STAHL NV is een alliantie aangegaan met de Amerikaanse firma Specific Systems.

Tezamen met STAHL NV heeft Specific Systems een ATEX gecertificeerd Airconditioning/HVAC systeem ontwikkeld. Deze systemen zijn binnenkort via STAHL NV verkrijgbaar.

Lees verder...

Ex-vraagbaak: Normenoverzicht 60079 serie

In deze nieuwsbrief vindt u het eerste overzicht van normen die met explosieveiligheid te maken hebben.

Het eerste overzicht bevat de normen uit de 60079 serie.

Het overzicht bevat een actueel overzicht van de normen en per norm wordt de huidige status toegelicht.

Lees verder...

Explosieveilige Exe klemmenkasten nu uit voorraad leverbaar!

8146 serie klemmenkasten

Heeft u snel een klemmenkast nodig? Dat kan!

Vanaf nu levert STAHL explosieveilige Exe klemmenkasten uit voorraad. De klemmenkasten zijn standaard voorzien van het maximaal aantal klemmen en boringen.

Bij de bestelling geeft u aan hoeveel wartels c.q. blindstoppen u nodig heeft, en deze worden apart verpakt. De wartels/blindstoppen kunnen eenvoudig door u zelf in de kast worden gedraaid.

Lees verder...

Obstructieverlichting voor luchtvaarttoepassingen

STAHL NV biedt een uitgebreid programma voor obstructieverlichting, variërend van 10 cd oplopend tot 20.000 cd, voor zowel dag als nacht identificatie (gefabriceerd door Pfannenberg).

Lees verder...

Digitale ATEX uitgangsmodule met geïntegreerde kleppen

Voorkom extra engineering, bedrading en verificatie tussen uw Ex i- klep en veldbussysteem met de nieuwe DOM-V digitale uitgangsmodule voor het explosieveilig Remote I/O systeem IS1.

De pneumatische uitgangsmodule beschikt over 8 kanalen en wordt, net als een standaard I/O module, op de BUS-rail gemonteerd.

Door de ontwikkeling van de DOM-V als standaard plug-in module (10cm) is deze oplossing veel compacter dan een vergelijkbaar kleppeneiland. De DOM-V module is rechtstreeks verbonden met de interne data en adres bus van het IS1 systeem. Dankzij deze complete integratie is geen extra inspanning nodig voor bedrading, engineering en monitoring via het IS1 systeem.

Lees verder...

In het zonnetje gezet: ATEX HMI

Weg met de schittering!

De op PC en Remote Monitor gebaseerde HMI systemen, zijn optioneel verkrijgbaar met  een innovatieve display. Deze nieuwe optie reduceert mogelijke schitteringen en reflecties tot een absoluut minimum, zodat het beeldscherm in de volle zon nog beter afleesbaar is.

Een nieuwe filterlaag verspreid het felle zonlicht zeer effectief. Deze filterlaag is gebaseerd op een combinatie van polarisatiefilters die (onzichtbaar) aan de buitenzijde en achterzijde van het display zijn geplaatst.

Lees verder...

Nieuwe website E2S

E2S, European Safety Systems, heeft haar website vernieuwd.

Wilt u meer informatie over de akoestische en visuele signaleringsapparatuur? Kijk dan op www.e2s.com.

Alle E2S producten zijn via STAHL NV verkrijgbaar.